top of page

Wat kost een geboortefotograaf?

Je bent helemaal overtuigd van de meerwaarde van een geboortefotograaf maar dan kom je bij de vraag: "hoeveel kost een geboortefotograaf nu?" Na wat opzoekingswerk kom je verschillende prijzen tegen en merk je al snel dat deze nogal uiteenlopend kunnen zijn, van een luttele €600 tot een goeie €2500.


Je stelt je waarschijnlijk al snel de vraag: hoe bepaalt een geboortefotograaf de prijs voor een geboortereportage? Het is zeker geen natte-vinger-werk maar in de meeste gevallen een weloverwogen beslissing waar heel wat rekenwerk achter schuilgaat.


Om jullie een beeld te geven van wat allemaal meespeelt bij het bepalen van de prijs voor het maken van een geboortereportage, gooide ik alles wat invloed heeft hierop in een overzichtelijke figuur:


Overzicht van alle zaken die mee de prijs bepalen van een geboortereportage
© Hanna Troch

Hoewel een goedkopere fotograaf in eerste instantie een logische keuze lijkt, doe je er dus goed aan je keuze goed af te wegen. Want zoals je in bovenstaande figuur kan zien krijg je voor een meerprijs heel wat terug. Zo weet je zeker dat je fotograaf over professioneel materiaal beschikt, voldoende back-ups voorziet (zowel in-camera, als back-up door ervaren collega's, als het maken van een back-up van de beelden na de reportage). Het geeft je de kennis dat je fotograaf mee is met de nieuwste inzichten op vlak van fotografie én zich geregeld verdiept in literatuur en bijscholingen over geboortes, en nog zoveel meer!


Vormt de prijs toch een probleem, dan kan je er voor kiezen om een geboortereportage op je geboortelijst te zetten. Zo kunnen je vrienden en/of familie jullie een cadeau geven waar jullie hen de rest van jullie leven dankbaar voor zullen zijn!


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page