top of page

GEBOORTE

Niets zo puur en intens als een bevalling. Die eerste ontmoeting met jullie prachtige baby is zo uniek, een magische gebeurtenis die je doorheen foto's later kan herbeleven en (samen met je partner) verwerken.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Ik leer jullie graag kennen in een vrijblijvend gesprek. Hierin bespreken we jullie verwachtingen en wensen en mogen jullie al je vragen op mij afvuren. Daarnaast geef ik graag uitleg over hoe ik te werk ga tijdens de bevalling, welke beelden jullie mogen verwachten, hoe ik omga met jullie privacy, welke back-ups ik voorzie voor onvoorziene omstandigheden, ...

Vanaf 37 weken zwangerschap sta ik 24/7 stand-by. Dit betekent dat jullie mij dag en nacht mogen opbellen wanneer de bevalling begint. We maken op voorhand concrete afspraken over vanaf wanneer ik naar jullie toe kom. Meestal is dit vanaf 4-5cm ontsluiting en regelmatige weeën, maar dit kan in onderling overleg ook anders (bijvoorbeeld indien je geen vaginale onderzoeken wenst). Ik blijf tot ongeveer twee uur na de geboorte. Als het mogelijk is maak ik ook beelden van het wegen en meten.

Zowel in het ziekenhuis, thuis als in een moederhuis ben ik op een onopvallende manier aanwezig. Ik vertel jullie geboorteverhaal in een waarheidsgetrouwe beeldenreeks waarbij alle 'highlights' aan bod komen maar ook die subtiele, ontroerende, kleine details. Ook wanneer het anders loopt dan gepland, bijvoorbeeld bij een keizersnede, is de aanwezigheid van een geboortefotograaf mogelijk.

Geboorte Lily-89.jpg
Detailbeeld skin-to-skin bij mama in ziekenhuiskamer

TWIJFELS

"Alleen van de ouders waarbij géén geboortefotograaf aanwezig was hoor ik dat ze hier achteraf spijt van hebben."

Geboortefotografie is iets waar velen over twijfelen. Dat begrijp ik ook, want wie wil er nu pottenkijkers bij zo een intiem moment? Je bent tijdens de arbeid op je sterkst maar ook net heel kwetsbaar. Daar ben ik mij ten volle van bewust en hier ga ik dan ook met de nodige zorg en voorzichtigheid mee om. Ik hecht er veel belang aan dat jullie je veilig voelen en alle  ruimte ervaren die nodig is om volledig jullie zelf te zijn met mij erbij. Al jullie twijfels en vragen beantwoord ik dan ook graag in het vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Zelf ben ik natuurlijk sterk overtuigd van de meerwaarde van een geboortefotograaf (wie had dat gedacht?!). Naast die bijzondere eerste ontmoeting met jullie kindje(s), gebeuren er tijdens de bevalling verschillende dingen om je heen terwijl jij volledig in je bubbel duikt om de weeën op te vangen. Je hebt misschien jouw ideale bevalling volledig uitgeschreven in je geboortewensen, maar niemand kan je op voorhand vertellen hoe de bevalling effectief zal verlopen. Zowel wanneer je die perfecte bevalling hebt als wanneer alles net wat anders loopt dan gepland zijn geboortefoto's herinneringen die je voor altijd zal koesteren. Want eigenlijk hoor ik alleen van de ouders waarbij géén geboortefotograaf aanwezig was dat ze hier achteraf spijt van hebben. Jullie unieke verhaal dat à la moment geschreven wordt vereeuwigd door kwalitatieve foto's met een natuurlijke stijl.

 
 

 

 

ELINE

“Bij Hanna voel je je op je gemak. Ze is aanwezig op het juiste moment in de juiste hoek en weet zelfs een bevalling elegant te portretteren :-) Dankzij de foto’s heb je als vrouw ook een mooi beeld achteraf en staat het kersverse gezin er volledig op (wat niet het geval is als je partner foto’s maakt)."
bottom of page