top of page
Pasbevallen mama ligt op de zetel met baby in haar armen, omringd door broertjes en papa

GEBOORTE
FOTOGRAFIE

"Although giving birth is only one day in the life of a woman, it has an imprint on her for the rest of her life."

(Justine Gaines)

 

Niets zo krachtig en intens als een bevalling. Die eerste ontmoeting met jullie prachtige baby is zo uniek, een magische gebeurtenis die je doorheen foto's later kan herbeleven en (samen met je partner) verwerken.

Het (samen) opvangen van de weeën, de eerste emoties na de geboorte, de eerste ontmoeting met broertje(s) en/of zusje(s). Ik vang het allemaal graag op beeld voor jullie! Het leven zoals het is, maar dan tijdens een wel heel adembenemend mooi moment.

IAPBP-Badge-Full-Color-Light-Blue-1.webp

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Ik leer jullie graag kennen in een vrijblijvend gesprek. Hierin bespreken we jullie wensen en mogen jullie al je vragen op mij afvuren. Daarnaast geef ik graag uitleg over hoe ik te werk ga tijdens de bevalling, welke beelden jullie mogen verwachten, hoe ik omga met jullie privacy, welke back-ups ik voorzie voor onvoorziene omstandigheden, ...

Vanaf 37 weken zwangerschap sta ik 24/7 stand-by. Dit betekent dat jullie mij dag en nacht mogen opbellen wanneer de bevalling begint. We maken op voorhand concrete afspraken over vanaf wanneer ik naar jullie toe kom. Meestal is dit vanaf 4-5cm ontsluiting en regelmatige weeën, maar dit kan in onderling overleg ook anders (bijvoorbeeld indien je geen vaginale onderzoeken wenst). Ik blijf tot ongeveer twee uur na de geboorte. Als het mogelijk is maak ik ook beelden van het wegen en meten.

Zowel in het ziekenhuis, thuis als in een moederhuis ben ik op een onopvallende manier aanwezig. Ik vertel jullie geboorteverhaal in een waarheidsgetrouwe beeldenreeks waarbij alle 'highlights' aan bod komen maar ook die subtiele, ontroerende, kleine details. Ook wanneer het anders loopt dan gepland, bijvoorbeeld bij een keizersnede, is de aanwezigheid van een geboortefotograaf mogelijk.

 

Pasgeboren baby ligt relaxed in armen mama en kijkt recht in camera
Eerste kreetjes baby bij meten hoofdomtrek

DE MEERWAARDE VAN GEBOORTE-FOTO'S

Alleen van de ouders waarbij géén geboortefotograaf aanwezig was hoor ik dat ze hier achteraf spijt van hebben.

Ik ben sterk overtuigd van de meerwaarde van een geboortefotograaf. Net zoals een huwelijk is een geboorte een once-in-a-lifetime gebeurtenis gevuld met liefde en emoties, die je nooit kan overdoen.

 

Naast die bijzondere eerste ontmoeting met jullie kindje(s), gebeuren er tijdens de bevalling verschillende dingen om je heen. Terwijl jij volledig in je bubbel duikt om de weeën op te vangen, spelen zich rond jou verschillende dingen af die je als bevallende vrouw niet altijd bewust meemaakt.

 

Geboortefoto's tonen je het verhaal dat zich rond jullie afspeelde.

 

Soms kan het ook anders lopen dan gepland en helpen de foto's om het volledige proces te verwerken. De losse flarden die je jou herinnert van het verloop van jullie bevalling kan door geboortefoto's veranderen in een samenhangend verhaal. Zowel wanneer je die perfecte bevalling hebt als wanneer alles net wat anders loopt dan gepland zijn geboortefoto's herinneringen vol emoties die je voor altijd zal koesteren.

Jullie unieke verhaal
dat
à la moment geschreven wordt
vereeuwigd door kwalitatieve foto's
met een authentieke, natuurlijke stijl.

ELINE (Mama van Wanne)

“Bij Hanna voel je je op je gemak. Ze is aanwezig op het juiste moment in de juiste hoek en weet zelfs een bevalling elegant te portretteren :-) Dankzij de foto’s heb je als vrouw ook een mooi beeld achteraf en staat het kersverse gezin er volledig op (wat niet het geval is als je partner foto’s maakt)."

DE ROL VAN EEN GEBOORTE-
FOTOGRAAF

Ondanks dat ik als verpleegkundige goed vertrouwd ben met de medische wereld, neem ik als geboortefotograaf geen rol aan als zorgverlener. Dit laat ik graag over aan jullie vroedvrouw(en) en gynaecoloog. Langs de andere kant weet ik door mijn ervaring als verpleegkundige perfect wanneer ik waar kan staan of wanneer ik best een stapje achteruit zet. Jullie veiligheid en gezondheid staan altijd voorop. 

Wat doe ik wél als geboortefotograaf?

  • ​Met een zachte, rustige aanwezigheid breng ik jullie mooiste verhaal in beeld. Je ziet me wel (ik ben nog net niet onzichtbaar) maar het merendeel van de ouders merken me tijdens de bevalling het meeste van de tijd niet op.

  • Ik leg het totale plaatje vast: Het verhaal in zijn geheel, zowel de pure emoties als jullie rauwe kracht, de bredere ruimte en de kleine details. Achteraf kan je zo je bevallingsverhaal reconstrueren, ook wanneer je in je bevalbubbel bepaalde momenten hebt gemist. 

  • Ik zorg ervoor dat je partner deel kan zijn van het verhaal en neem de taak van fotograaf dan ook met veel plezier op mij. Dit neemt een groot deel stress weg bij je partner, geeft hem de ruimte om jou te steunen én geeft jou de zekerheid dat je goede foto's hebt van je bevalling. 

  • Voor velen word ik een vertrouwenspersoon doorheen het geboorteproces. Door het werken in shiften wisselen vroedvrouwen en gynaecologen tijdens je bevalling, terwijl ik er de hele tijd bij blijf. 

  • Sommige ouders zitten samen volledig in hun beval-cocon, anderen vinden het fijn dat ik ook functioneer als klankbord waaraan ze hun verhaal en gedachten kwijt kunnen. 

  • ... en nog zoveel meer! 

 

Mama kijkt indringend in ogen partner
bottom of page