top of page

Hanna (°1992), mama van twee dochtertjes en sinds 2015 vrouw van een fantastische man. Samen wonen we in Smetlede, een landelijk dorpje zo ergens tussen Gent en Aalst.

Op jonge leeftijd werd de liefde voor fotografie door mijn vader in mijn handen gestoken, in de vorm van een ouderwetse analoge camera. Verpleegkundige van opleiding en in het dagelijkse leven altijd te vinden voor creatieve projecten met mijn naaimachine of in de tuin terwijl ik een zoveelste poging doe om zelf groentjes te kweken. Terwijl het leven zo zijn dagelijkse gangetje gaat, neem ik ook geregeld de -ondertussen digitale- camera in de hand om 'ons' vast te leggen in beelden voor persoonlijke projecten.

Avondmens. Verslaafd aan fietsreizen.

Luisterend oor. Oprecht. Maakt voor alles een lijstje.

Doe-het-zelver. Liefde als basisprincipe.  

​​

Na jarenlang samen met mijn man als huwelijksfotograaf te werken (dat werk kan je hier bekijken), en van deze man -die een echte camerageek is- alle "truken van de foor" geleerd te hebben, besloot ik begin 2022 om zelf aan de slag te gaan als geboortefotograaf. Door zelf mama te worden groeide steeds meer het verlangen om nog meer mijn passies na te jagen en dit te combineren met mijn fascinatie voor het wonderbaarlijke van nieuw leven dat ontstaat. Zowel tijdens mijn werk als verpleegkundige als tijdens fotografieopdrachten krijg ik geregeld het compliment dat ik een kalmte uitstraal en ondanks de drukte en chaos toch de rust bewaar. Die rust gebruik ik samen met een grote portie spontaniteit, creativiteit en respect voor jullie om mijn beelden te creëren. Zo leg ik jullie mooiste herinnering aan een uniek moment voor altijd vast!

 

"Sorry dat ik zo vaak naar jou kijk, maar jij straalt zo een rust uit.

Als ik naar jou kijk weet ik dat alles goed komt."

(Debbie, bruid 2021)

Hanna Troch portretfoto

© Harald Six Photography

bottom of page